A Mecman Eger Innebandy SE

Néhány évtizeddel ezelőtt pár svéd sportbarát a nemzeti sportáguk, a jégkorong mellé,  keresett egy kiegészítő mozgásformát. Céljuk, hogy a jégkorongozni vágyó, de korizni nem tudó, vagy a hoki agresszivitásától tartóknak, egy legalább ugyanolyan élvezetes, ám sokkal tisztább játékot hozzanak létre, amit nyáron is mindenhol tudnak gyakorolni. Így jött létre egy új sportág: a floorball! Mivel az alapítók között Czitrom András személyében magyar származású tagot is találunk, így nem meglepő, hogy Magyarországon egész korán már a ’90-es évek elején megjelent a sportág.

Egerben 1994 októberében alakította meg a jelenleg is működő Mecman Eger Innebandy Sportegyesületet néhány lelkes fiatalember, illetve elévülhetetlen szerepet játszott benne Grédinger Lajos, a Mecman Rt. elnök-vezérigazgatója, aki megismertette, megszerette és a versenyzést is lehetővé tette az egriek számára.

Megalakulása után, hamar sikeres csapattá vált a társaság, amely már az első évektől kezdve - férfi és női mezőnyben egyaránt - az OBI-es bajnokságban edződött. Az elmúlt majdnem két évtized során a férfiak és a hölgyek is nyertek magyar bajnokságot illetve elhódították a magyar kupát is. Nagy büszkeségünkre ez idő alatt több egri játékos is bemutatkozhatott a nemzeti válogatottban, öregbítve városunk hírnevét!

A versenyszellemmel párhuzamosan, a közösségépítés kezdetektől fogva meghatározó értéknek bizonyult egyesületünk történetében, hiszen (most már elmondható) több generációt köt össze a játék és a floorballal kapcsolatos közös élmények! Ezért már hagyománnyá vált, hogy évről-évre Házi Kupát rendezünk, ahol mindazok részvételére számítunk, akik a floorball sportág egri hagyományainak megteremtéséből szerepet vállaltak a kezdetektől egészen napjainkig.

E régi hagyományokkal rendelkező és komoly sikereket felmutató klub működésének, közösségi életének fiatalokkal való megismertetése fontos feladatunk, hiszen a jövő rájuk épül. Céljaink között az egészséges életmód közvetlen segítse, a sportág népszerűsítése, csapataink utánpótlásának biztosítása egyaránt szerepel. Végső célunk, hogy egy fizikai aktivitást ösztönző szabadidősport szintjére mozdítsuk előre sportágunkat. Szeptemberben induló edzéseinken szeretettel látjuk érdeklődő, mozogni vágyó fiatalok részvételét, városi kupák szervezésével pedig az intézményeknek szeretnénk versenyeztetési, a diákok számára pedig szórakozással, mozgással egybekötött szereplési lehetőséget biztosítani.